اصلاح یک باور غلط ِادیسون مخترع برق نیست

اصلاح یک باور غلط ِادیسون مخترع برق نیست


سوالات کلیدی

یا لطیف................

 

بعضی وقت ها توی ذهن ما سوالاتی پیش می اید که جواب انها را شاید بیابیم ولی هیچ وقت انها را انطور درک نمیکنیم مثلا : چرا برق اختراع شد؟ شاید همه به من بخندید و بگویید  این که جواب ساده ای  دارد وان اینکه بخاطر کم بود امکانات در ان زمان بوده است ولی خب من میگم انسان ها چگونه به این اطلاعات  دسترسی پیدا کردن .  و چگونه این جرقه توی ذهن  مایکل فاردی ایجاد شد و او توانست برق را اختراع کند و هزاران سوال که از کوچکی به دنبالش بوده ام وهزاران کتاب را خواندم ولی اینها اصلا جواب گوی سوالات من نبودا.  خب نمی دانم ولی ذهنم همیشه درباره این سوالات مشغول است .

+ نوشته شده در  سه شنبه شانزدهم آبان 1391ساعت 15:20  توسط اقای جاتوت  |  نظر بدهید

شیمی

مایکل فارادی در آزمایشگاه، اثری از (Harriet Jane Moore) که با آبرنگ کشیده شده است

الکتریسیته و مغناطیس

بزرگ‌ترین کار وی با الکتریسیته و مغناطیس بود. اولین آزمایشی که ثبت کرد ساختن پیل ولتایی با استفاده از هفت halfpenny (سکه‌ای برنز که در United Kingdom استفاده می‌شود) که با هفت ورقه از فلز روی و شش قطعه از کاغذ که با آب نمک مرطوب شده بود، در کنار هم قرار می‌گرفتند با این وسیله او نمک فرنگی اصل (سولفات منیزی یا sulphate of magnesia) را تجزیه کرد. (اولین نامه به Abbott در ۱۲ جولای ۱۸۱۲)

در سال ۱۸۲۱م، کمی بعد از اینکه شیمیدان و فیزیکدان دانمارکی، هانس کریستین اورستد، الکترومغناطیس را کشف کرد، همفری دیوی و دانشمند بریتانیایی William Hyde Wollaston سعی کردند تا یک موتور الکتریکی را طراحی کنند، اما نتوانستند. [۲] فارادی پس از صحبت با این دو نفر، تصمیم به ساخت دو وسیله برای تولید آنچه که او گردش الکترومغناطیسی (یک حرکت چرخشی پیوسته ناشی از نیروی مغناطیسی اطراف یک سیم) می‌نامید، گرفت. اگر یک سیم غوطه‌ور در یک حمام جیوه با یک آهنربا که در وسط آن قرار داده شده، با الکتریسیته تولید شده توسط یک شارژ می‌شد، در اطراف آهنربا می‌چرخید. وسیله اخیر یک (homopolar motor) نامیده می‌شود. این اکتشافات و آزمایشات پایه فناوری الکترومغناطیس نوین را بنا نهاد. فارادی نتایج تحقیقات خود را منتشر کرد بدون این که از والستون و داوی (Wollaston و Davy) در ابتدای کتاب قدردانی کند و این امر ستیزه‌ای را به وجود آورد که باعث شد که فارادی برای چند سال از تحقیقات الکترومغناطیس کناره گیری کند.[نیازمند منبع]

آزمایش چرخش الکترومغناطیسی فارادی، ۱۸۲۱ [۱۰] در

سال ۱۸۳۱ او سری بزرگ آزمایشاتش را که در آن به کشف القای الکترومغناطیسی نایل شد، آغاز کرد. او فهمید که اگر یک آهنربا را از وسط یک حلقه سیمی عبور دهد، یک جریان الکتریکی در سیم ایجاد می‌شود. نیز چند سال بعد به طور مشابهی را کشف کرد و هر دوی اینها بعد از کار (Francesco Zantedeschi) در سال ۱۸۲۹ و ۱۸۳۰ در ایتالیا بود.[۱۱]

دلایل او نشان داد که جریان الکتریکی، مغناطیس را ایجاد کرده است. سپس فارادی از این اصول برای ساخت دینامو، شکل قدیمی ژنراتورهای توان پیشرفته الکتریکی، استفاده کرد.

فارادی بیان داشت که نیروهای الکترومغناطیسی در فضای خالی اطراف هادی وجود دارد، اما او کارش را بر روی این پروژه تکمیل نکرد. تجسم آزمایشی فارادی از خطوط شار نشأت گرفته از بدنه بارها، برای بار اول بصورت ریاضی توسط قانون القای فارادی (که بعداً جزو معادلات ماکسول شد) مدل شد که در تعمیم کلی تکمیل شده و به عنوان تئوری میدان شناخته شده است. فارادی بصورت تفننی به شیمی نیز پرداخت و مواد شیمیایی نظیر بنزن را کشف و سیستم اعداد اکسیداسیون و میعان گازها را ابداع کرد. او همچنین قانون الکترولیز را کشف کرده و الفاظی نظیر آند، کاتد، الکترود و یون را عمومی ساخت.

مایکل فارادی در حال نگه داشتن یک میله شیشه‌ای که در سال ۱۸۴۵ برای نشان دادن این که خاصیت مغناطیسی می‌تواند بر روی نور در مواد عایق اثر بگذارد استفاده می‌شد [۱۲]

دیامغناطیس

در سال ۱۸۴۵ او آنچه را که اکنون اثر فارادی می‌نامیم و پدیده‌ای را که او پلاریزاسیون نوری که بصورت خطی قطبی شده و از میان یک محیط مادی منتشر شده را می‌توان توسط بکار گیری یک میدان مغناطیسی خارجی که در جهت انتشار تنظیم شده، چرخاند. او در دفترچه‌اش نوشت که من در نهایت در توصیف یک منحنی مغناطیسی یا خطوط نیرو و در مغناطیس کردن یک شعاع از نور موفق شدم. این نشان داد که نیروی مغناطیسی و نور به هم مرتبط هستند.

قفس فارادی

در کار روی الکتریسیته ساکن، فارادی نشان داد که بار تنها بر روی سطح خارجی یک هادی باردار قرار می‌گیرد و بار روی سطح خارجی هیچ اثری روی چیزی که داخل هادی قرار دارد، نمی‌گذارد. این اثر حفاظتی در آنچه که ما به عنوان قفس فارادی می‌شناسیم بکار رفته است.

+ نوشته شده در  سه شنبه شانزدهم آبان 1391ساعت 14:58  توسط اقای جاتوت  |  نظر بدهید

مایکل فارادی، اثری از , حدود ۱۸۴۱-۱۸۴۲[۶]

مایکل فارادی در نزدیکی ، لندن به دنیا آمد. خانواده وی فقیر بودند. پدرش جیمز، عضو مسیحیت بود. جیمز در سال ۱۷۹۰ از Outhgill در Westmorland به لندن آمد جایی که او در آنجا آهنگر دهکده بود. مایکل فارادی جوان، یکی از چهار فرزند، فقط کمی از سطح تحصیلات مدرسه بالاتر بود مجبور شد که تحصیلات بیشتر را خودش ادامه دهد [۷] در چهارده سالگی او کارآموز یک صحافی و فروشگاه کتاب به نام George Riebau شد و در مدت هفت سال کارآموزیش کتابهای زیادی از جمله کتاب بهبود ذهن () نوشته (Isaac Watts) را خواند و به طرز شگفت آوری اصول و نظریات آن را اجرا کرد. او به علم و به خصوص الکتریسیته علاقه مند شد. مخصوصاً از کتاب گفتگویی در شیمی ( ) نوشته خیلی الهام گرفت. [۸]

سر همفری دیوی ، ۱۸۳۰، قلمزنی مبنی بر نقاشی اثری از (۱۷۶۹-۱۸۳۰)

در بیست سالگی در سال ۱۸۱۲ در پایان شاگردیش او در سخنرانیهای دانشمند سرشناس شیمی، ، رئیس ، شرکت کرد. سپس فارادی یک کتاب ۳۰۰ صفحه‌ای بر اساس سخنرانی‌های دیوی به او ارسال کرد. پاسخ دیوی سریع و مهربانانه و دلچسب بود. وقتی دیوی بینایی خود را از ناحیه نیتروژن تری کلرید از دست داد تصمیم گرفت فارادی را به عنوان منشی استخدام کند در آن دوران فارادی فرد متشخصی شناخته نمی‌شد و گفته می‌شود که همسر دیوی با او برخورد خوبی نداشت. به هر حال طولی نکشید که فارادی از داوی پیش افتاد.

فارادی با سارا برنارد (Sarah Barnard) ‏ (۱۸۷۹-۱۸۰۰) در ۲ ژوئن ۱۸۲۱ ازدواج کرد اما فرزندی نداشت. [۹] آنها وقتی در بود که را در موسسه رویال ایجاد کرد. فارادی اولین و معروفترین فرد دارنده این مقام بود که تا آخر عمرش برای این مقام انتخاب شد. او در منزلش در در ۲۵ اوت ۱۸۶۷ میلادی درگذشت.

فتوحات علمی

+ نوشته شده در  سه شنبه شانزدهم آبان 1391ساعت 14:12  توسط اقای جاتوت  |  نظر بدهید

مایکل فارادی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری، جستجو
مایکل فارادی
Faraday Cochran Pickersgill.jpg
متولد ۲۲ سپتامبر ۱۷۹۱
، انگلستان
مرگ ۲۲ اوت ۱۸۶۷ (۷۵ سالگی)
لندن، انگلستان
ملیت انگلیسی
رشته فعالیت فیزیکدان و شیمی‌دان
دلیل شهرت
الکتروشیمی
اثر فارادی


جوایز مدال کاپلی (۱۸۳۲)
مدال کاپلی (۱۸۳۸)

مایکل فارادی (به انگلیسی: Michael Faraday) ‏ (۲۲ سپتامبر ۱۷۹۱ - ۲۲ اوت ۱۸۶۷) دانشمندی (فیزیکدان و شیمیدان ) انگلیسی که با زمینه‌های الکترومغناطیس و الکتروشیمی مرتبط بود و یک بود. وی چراغ بونزن را ابداع کرد.

فارادی درباره میدان مغناطیسی موجود در دور یک رسانا که حمل می‌کند مطالعاتی داشت و مفاهیم اولیه را در فیزیک بنیان نهاد. وی القای الکترومغناطیسی و قانون های برقکافت را کشف کرد. او اثبات کرد که خاصیت مغناطیسی می‌تواند بر روی شعاع های نور اثر می گذارد و رابطه‌ای اساسی بین این دو برقرار است.[۱][۲] اختراعات او در زمینه اساس فناوری موتور الکتریکی را پی ریزی کرد و این وضع ناشی از تلاش‌های او در زمینه کاربرد الکتریسیته در فناوری بود.

با وجود این که فارادی علوم رسمی کمی آموخت و ریاضیات عالی را خیلی کم یاد گرفت (مثل حساب دیفرانسیل و انتگرال)، یکی از تاثیر گذار ترین دانشمندان تاریخ بود. برخی از مورخان علم [۳] او را به عنوان بزرگ‌ترین [۴] فاراد که واحد ظرفیت الکتریکى در SI است بعد از او به این اسم نامیده شد همانطور که ثابت فارادی، بار الکتریکی یک مول از الکترون است (حدود ۹۶,۴۸۵ کولن). قانون القای فارادی بیان می‌کند که میدان مغناطیسی که با زمان تغییر می‌کند به همان نسبت نیروی تولید می‌کند.

ف

نظرات شما عزیزان:




تاريخ : شنبه 4 آبان 1392برچسب:, | 23:45 | نویسنده : علی اکبری |